Uploaded image for project: 'ZABBIX BUGS AND ISSUES'
  1. ZABBIX BUGS AND ISSUES
  2. ZBX-17189

Zabbix doesn't see CPU Temp IPMI sensor

    XMLWordPrintable

Details

    • Problem report
    • Status: Closed
    • Trivial
    • Resolution: Incomplete
    • 4.2.8, 4.4.4
    • None
    • Server (S)
    • IBM x3550 M4, libopenipmi0 (ver: 2.0.22),Ubuntu 18.04.1 LTS

    Description

      Description:

      ipmitool shows  IPMI "CPU 2 Temp" sensor exist on this server and return value but zabbix server can't see it.
      After run server with DebugLevel=4 and grep zabbix server logs for "CPU " I can see only discovered "CPU 1 Temp" sensor (despite the detection of other sensors for CPU2).**

      I suspect more than listed above zabbix server version has is affected this issue

      Steps to reproduce:

      1. Set StartIPMIPollers=3 in zabbix_server.conf and restart server.
      2. Prepare IBM x3550 M4 server's BMC (IMM2 in this case) to accept IPMI requests.
      3. Add host with x3650 M4 IMM2 address as IPMI interface and correct IPMI configuration.
      4. Create IPMI item with "IPMI Sensor" value as "CPU 2 Temp".

      Result:
      Zabbix says "sensor or control CPU 2 [email protected][192.168.yyy.xxx]:623 does not exist" (see attachment).

      Expected:
      Zabbix server show "CPU 2 Temp" value like it does for "CPU 1 Temp". (Tested server has CPU on botch sockets).

      Thanks

      Attachments

        1. ipmi-not-exist.png
          ipmi-not-exist.png
          16 kB
        2. ipmitool_result.txt
          0.3 kB
        3. item.png
          item.png
          8 kB
        4. zabbix_server.log
          3 kB

        Activity

          People

            ArtursL Arturs Lontons
            gorek Mariusz Gora
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            3 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: