Uploaded image for project: 'ZABBIX BUGS AND ISSUES'
  1. ZABBIX BUGS AND ISSUES
  2. ZBX-20764

Zaggix-agent not correct working in mixed ServerActive (One server + HA cluster)

    XMLWordPrintable

Details

    • Incident report
    • Status: Closed
    • Trivial
    • Resolution: Won't fix
    • 6.0.2
    • None
    • Agent (G)
    • None
    • Ubuntu 18.04

    Description

      Steps to reproduce:

      1. Use active check, set settings ServerActive in /etc/zabbix/zabbix_agentd.conf

      ServerActive=zabbix.standalone.com,zabbix-a.cluster1.com;zabbix-b.cluster1.com

      and restart agent

      1. Go to web-frontend in zabbix.standalone.com, view Latest data - data is present
      2. Go to web-frontend in zabbix-a.cluster1.com or zabbix-b.cluster1.com, view Latest data - data not present
      3. Change the sequence of specifying servers in the ServerActive configuration:

      ServerActive=zabbix-a.cluster1.com;zabbix-b.cluster1.com,zabbix.standalone.com

      and restart agent

      1. Go to web-frontend in zabbix.standalone.com, view Latest data - data is present
      2. Go to web-frontend in zabbix-a.cluster1.com or zabbix-b.cluster1.com, view Latest data - data is present

      Result:


      Expected:
      I expect that the sequence in which servers are specified should not affect the sending of data.

      Attachments

        Activity

          People

            atocko Andrey Tocko
            cherts Mikhail Grigorev
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: