Uploaded image for project: 'ZABBIX BUGS AND ISSUES'
  1. ZABBIX BUGS AND ISSUES
  2. ZBX-4533

xml templates -> valuemapid does not map when imported and applied to host

    Details

    • Type: Incident report
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Duplicate
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Templates (T)
    • Labels:
    • Environment:
      ubuntu 8.04 Mysql zabbix 1.8.3

      Description

      valuemapid from template does not map when imported and applied to host received data is not mapped or even applied when looking at item configuration

      Value mapping < General < Administration

      Cisco < valuemapid=4
      1 ? UP
      2 ? DOWN
      3 ? Testing
      4 ? Unkown
      5 ? Dormant
      6 ? Not Present
      7 ? Lower Layer Down

      Template with valuemapid to be imported

      <item type="4" key="ifOperStatus.10136" value_type="3">
      <description>GigabitEthernet0/36 - State</description>
      <delay>300</delay>
      <history>90</history>
      <trends>365</trends>
      <status>1</status>
      <snmp_community>public</snmp_community>
      <snmp_oid>.1.3.6.1.2.1.2.2.1.8.10136</snmp_oid>
      <snmp_port>161</snmp_port>
      <valuemapid>4</valuemapid>
      <applications>
      <application>Interfaces</application>
      </applications>
      </item>

      imports successfully!

      Upon viewing Latest Data > Host with template applied

      GigabitEthernet0/36 - State 04 Oct 2011 01:01:59 1 <=Value displayed from pull.. correct other then the valuemapid is not applied

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                Unassigned
                Reporter:
                sarioto Sol Arioto
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                0 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: